مرور اجمالی
البته بافت داخلی و بیرونی گوشت گوسفند چربی بیشتری نسبت به گوشت گوساله دارد و به همین دلیل کسانی که به چاقی، چربی خون و فشارخون بالا مبتلا هستند، باید کمتر آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند به خصوص افرادی که دچار چربی خون از نوع کلسترول بالا هستند، نه تریگلیسرید. البته این افراد باید در وهله اول مصرف گوشت گوسفند و سپس گوساله را کاهش دهند. کسانی هم که دچار نارسایی کلیوی هستند در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند. اگرچه مصرف گوشت گوسفند در افراد مبتلا به اسید اوریک بالا، نقرس یا سنگهای کلیوی از نوع اسیداوریکی، ممنوع نیست اما این بیماران هم باید مصرف آن را محدود و بهتر است بیشتر از گوشت سفید استفاده کنند.
گوشت قرمز منبع خوبی از پروتئین و مواد معدنی به خصوص آهن است و با مصرف آن به خصوص گوشت گوسفند که چربتر است، انرژی بیشتری به مصرفکننده میرساند، پس چه بهتر که کودکان در حال رشد به خصوص کودکان لاغر، دختران 13 یا 14 ساله، خانمهای جوان، پسران و کسانی که به بیماری کمخونی فقر آهن مبتلا هستند، روزانه حداقل 60 و حداکثر 150 گرم گوشت گوسفندی را به صورت کبابپز، کباب کوبیده، برگ یا چنجه تهیه و مصرف کنند.